Belastingen

HEJO Advies en Administratie kan ook uw belastingaangifte uit handen nemen. Wij kunnen de belastingaangifte verzorgen voor particulieren en ondernemers. Voor deze laatste groep doen wij niet alleen de inkomstenbelasting, maar kunnen wij tevens de omzetbelasting invullen. Informeert u even vrijblijvend naar onze scherpe tarieven.

Met onderstaande tool - De OndernemersCheck - van de belastingdienst, kunt u als ondernemer alvast even controleren of u aan de richtlijnen voor ondernemers voldoet en op welke aftrekposten u dan recht hebt. Indien u meer informatie wenst over deze aftrekposten als ondernemer kunt u ons contactformulier invullen waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u zullen opnemen.

De OndernemersCheck Tool


-   -   -   -

Belastingplannen voor 2019

Het belastingplan 2019 kenmerkt zich door de invoering van een groot aantal punten uit het regeerakkoord. Wat zijn de gevolgen voor de omzetbelasting?

Btw-tarief stijgt

Het lage btw-tarief stijgt per 1 januari 2019 van zes procent naar negen procent. Daarbij is geen sprake van een overgangsperiode. Maar als iets dit jaar nog wordt betaald, terwijl de levering ervan pas volgend jaar plaatsvindt, geldt het huidige tarief. Het lage btw-tarief geldt voor zaken als reparatie, cultuur, sport, goederen en medische hulpmiddelen.

Alternatief voor kleine ondernemersregeling

Het kabinet wil de huidige kleine ondernemersregeling aanpassen. In dat geval is de rechtsvorm niet meer van belang. Dit moet de regeling makkelijker uitvoerbaar maken voor de belastingdienst en het bedrijfsleven. De ingangsdatum van de regeling is 1 januari 2020.

Sportvrijstelling verruimd

Momenteel geldt de btw-sportvrijstelling voor sportprestaties die aan leden van sportverenigingen worden verricht. Vanaf 1 januari 2019 gaat deze vrijstelling eveneens op voor sportprestaties die verricht worden aan niet leden. De vrijstelling geldt vanaf volgend jaar eveneens voor exploitanten van sportaccommodaties die dat doen op niet-commerciele basis. Omdat dit negatieve effecten heeft voor het recht op aftrek van voorbelasting bij deze uitbaters, komt men met een compensatieregeling. De aanleiding voor deze vrijstelling is Europese jurisprudentie.

Invoering van btw e-commercierichtlijn

Nederland moet een deel van de aangenomen EU-richtlijn over de e-commerce in verband met elektronische diensten per 1 januari 2019 hebben ingevoerd. Het gaat met name om vereenvoudiging van het btw-regime voor telecommunicatie-omroep en elektronische diensten die van toepassing zijn vanaf 1 januari 2015. Het gaat bijvoorbeeld om vereenvoudiging van btw-verplichtingen voor kleinere ondernemers die voor geen grote geldbedragen online digitale diensten bieden aan particulieren in lidstaten. De overige bepalingen van de richtlijn moeten zijn ingevoerd per 1 januari 2021.

Wilt u precies weten wat de belastingplannen voor 2019 en daarna voor uw portemonnee betekent? Met onderstaande tool kunt u dit gemakkelijk zelf berekenen.

Berekeningstool

Wilt u hierbij advies of hulp? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.